Hemma hos mig

På denna sida finns bilder från mitt hem, min familj och mitt liv utanför jobbet rollen som Npf-konsult. Här berättar jag om mitt paradis på Alkvettern där jag bor med mina fyra katter och två härliga pojkar som jag är familjehem åt.

Ack Värmland du sköna

20140527_192336

Alkvetterns herrgård

Den 19 september 2011 blev en av alla mina drömmar verklighet. Så länge jag kan minnas har jag drömt om ett stort hus på landet och att ha en stor familj med många barn. Jag har alltid varit intresserad av gamla hus, arkitektur och egentligen gamla saker i allmänhet. Efter att ha flyttat runt under stora delar i mitt liv har jag aldrig riktigt känt mig hemma, att jag slagit mig till ro. När detta vackra hus plötsligt blev tillgängligt för uthyrning tog jag chansen. Ett hus som jag under så många år, och så många gånger, åkt förbi och känt en enorm längtan av att “där vill jag bo”.

Alkvetterns herrgård ligger på en höjd ovanför sjön som givit den dess namn och är en av Karlskogatraktens äldsta gårdar. Den nämns första gången i skrift då lagmannen i Värmland, Holdo Strahle och hans hustru Margaretha, den 9 april 1268 testamenterade ett antal gårdar till Riseberga Kloster, däribland Alkvettern. Det finns många spännande historier om alla personer som ägt och levt på herrgården genom åren. Selma Lagerlöf är en av dem som omnämns i böckerna om Alkvetterns herrgård. Vårt hus är en av bostäderna som tillhör herrgården och kallas för förvaltarbostaden, vilken byggdes år 1826.

Jag har slagit mig till ro

Här vill jag leva och här vill jag bo. Jag har för första upplevt att min rastlöshet inte blir till ett problem för mig då jag ständigt får utlopp för min kreativitet och lusten att skapa. Det finns alltid något att pyssla med och mitt största intresse är inredning och trädgård. Jag har skapat min lilla oas, därDukat bord jag får gräva och plantera, flytta om och skapa nytt. Hela tiden med nya idéer och nya projekt. Det sägs att ”om du har ett hus och en trädgård förvänta dig aldrig att bli klar, det kommer alltid finnas saker att göra”, det känns skönt för min rastlösa själ.

En annan dröm jag alltid haft är att ha plats för många vänner och ett stort kök där vi alla får plats att tillsammans röra i de stora kastrullerna och sitta vid matbordet. Det sägs att köket är husets hjärta och det stämmer verkligen hos oss.

Att vakna varje morgon och mötas av denna vackra utsikt ger min själ det lugn jag behöver. Det är då min hjärna får vila, i det vackra, oavsett årstid.

Utsikt_solnedgång

Familjen

Jag har en dotter, vilda Mathilda, som är 17 år och går på Naturbruksgymnasiet i Karlstad, inriktning djur/lantbruk. Hon bor på skolan på veckorna och kommer hem på helgerna. Mathilda har även en hund som heter Janis, en blandras mellan schäfer och bordercollie, som bor med henne på skolan.   

409294_2934505714437_1932135072_n

Genom alla år har det funnits djur här hemma. För tillfället har vi fyra katter; Prillan, Maya och killarna Basse och Konrad. I skrivande stund ligger det även sex små kattungar som är bara fyra veckor gamla bredvid mig. Det är vår lilla Maya som nyligen fick sin första kull.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.